вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

У період з 5 по 8 жовтня 2020 року до подій Meet and Code долучилися дівчата з усієї України.

Для них проходили заняття «Digital Art для дівчат» з опанування навичок програмування, створення графічних об'єктів і художнього оформлення з використанням цифрових технологій.  Всі вони працювали над власними графічними проектами з дизайнером і викладачем Лізою Кевхаян. Метою занять було навчити дівчат користуватися таким редактором, як Adobe Photoshop. Вони вивчили прості програми і зробили власні рекламні макети для бібліотеки, займалися з ентузіазмом і натхненням. Дівчата ще раз довели, що світ ІТ потребує дівчат і він їм підвладний. Це додатковий стимул для навчання і вибору сучасної професії, а нові знання стануть у пригоді в майбутньому.

Щоб підвищити інтерес до 3D-дизайну, сформувати навички в розробці 3D-моделей та розповісти про сучасні 3D-технології з 19 до 23 жовтня 2020 року було проведено освітній онлайн-курс для підлітків #Пізнаємо_3D_вимір. Упродовж курсу учасники ознайомилися з основами роботи в онлайн-середовищі Tinkercad і опанували базові інструменти для створення 3D-моделей. Вони створили 3 власні тривимірні моделі: ракету, світлофор і транспортний засіб. А за допомогою розділу Circuits склали схему, яка запалює світлодіоди: світлофор і світлодіодний «смайлик». Викладачі-волонтери під час заняття мали змогу дивитися роботи всіх учасників, давати свої коментарі, слідкували за процесом виконання завдань, а підлітки задавали запитання і ділилися враженнями від навчального процесу. Крім практичного досвіду, підлітки отримали важливу інформацію про перспективи розвитку у 3D-моделюванні, а також дізналися про різноманіття сфер, де використовуються навички конструювання і моделювання тривимірних об’єктів.

Незважаючи на те, що цього року всі події проходили в онлайн-режимі, діти були надзвичайно натхненні і висловили побажання  в майбутньому брати участь у подіях Meet and Code.

4 m 300x174

5 m 300x179

Заходи реалізовано «Благодійним фондом розвитку Національної бібліотеки України для дітей» у рамках Code Week за ініціативою Meet and Code. В Україні ці події реалізуються завдяки ресурсному центру GURT, при партнерстві Глобальної мережі TechSoup Europe за фінансування SAP Corporation.

zrazok 2 m 300x52 logotip 1 2019 02 11 08 25 20 s 94x125