вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

Третій рік поспіль Благодійний фонд розвитку НБУ для дітей долучається до участі в ініціативі Meet and Code.

Яка популяризує новітні ІТ-технології серед молоді, сприяє діджиталізації  в Україні. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В нашій країні реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup. 

Цього року всі наші ініціативи ми проводимо в онлайн форматі на платформі Zoom. Під час першої віртуальної зустрічі 22 вересня учасники триденного заходу #Цифрові_навички_Online вивчали складові робототехніки за допомогою конструктора LEGO Education WeDo 2.0 та LEGO Mindstorms. Бібліотекар і тренер Наталія Горбенко віртуально познайомила дітей із різними конструкторами LEGO та показала на відеопрезентації яких роботів можна з них складати. А ще діти під час майстер-класу за допомогою конструктора LEGO Education WeDo 2.0  створили модель «Жабку», яку потім запрограмували.

Другий та третій день зумінарів проводили професійні фахівці з IT-школи GoITeens. Вони були спрямовані на підвищення і розвиток інтересу школярів до програмування, до практичних і корисних додатків. Заняття з напряму Scratch провела Юлія Максимець, викладачка інформатики та тренерка програми для підлітків eKids від компанії EPAM. Разом із нею діти за допомогою блочного програмування створили власну інтерактивну гру про візит до бібліотеки у пошуках Книги Знань. Михайло Максимов, викладач ХНУ ім. Каразіна, автор програми Python у GoITeens познайомив дітей із мовою програмування Python, пояснив, де вона застосовується, її переваги та особливості, діти дізналися що таке змінні, як робити обчислення і як використовувати оператора вибору. Все робили в онлайн-компіляторі https://repl.it/, тому діти без установки ПЗ на своєму комп'ютері могли спробувати використовувати прості команди Python.

Учасники заходів висловили бажання і в  майбутньому брати участь у заходах Meet and Code

3 m 300x173

zrazok 2 m 300x52

10 m 288x300