вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

За ініціативи Meet аnd Code з 18 по 29 вересня у Національній бібліотеці України для дітей пройшов курс «Хочу стати блогером».

       Курс реалізовувався БО «Благодійний фонд розвитку НБУ для дітей» за підтримки Meet and Code, Amazon, SAP, TechSoup Europe спільно з партнером в Україні Ресурсним центром ГУРТ. #MeetAndCode, #codeEU, #DigitalSkills4All, #amazonfutureengineer, #SAP4Good, #GURT4Code4.

       Упродовж двох тижнів для дітей та підлітків віком від 10 до 14 років було проведено чотири заняття на тему «Власний контент у соціальних мережах. Правила створення та просування». За цей час діти отримали теоретичні знання та паралельно з цим закріпили вивчений матеріал на практиці. Дізналися про найголовніші тонкощі роботи блогера, які надалі можуть використовувати для створення та поширення власного контенту серед користувачів соціальних мереж.

1 1

       Спікерами курсу стали професіонали блог-напряму. Лілія Куліковська – книжкова блогерка, літературна редакторка навчила учасників курсу, як краще і продуктивніше зробити ефективний пост в інстаграм. Телеведучий Сергій Степанюк завітав до бібліотеки, щоб поділитися із учасниками курсу своїм телевізійним та блогерським досвідом. За допомогою популярного блогу «Щоденники надії» Сергій відповідає на важливі питання через призму біблійного погляду. Письменниця, книжкова блогерка, засновниця книжкового клубу «Оксамитки», викладачка книжкового блогерства в інформаційно-творчому агентстві «ЮН-ПРЕС» Київського палацу дітей та юнацтва Оксамитка Блажевська розказала, як написати відгук на книгу, щоб він зацікавив підписників та як побудувати композицію у стилі флетлей, щоб фото розійшлося інтернетом, а пост став вірусним.

       Не обійшлося звісно ж без домашнього завдання, яке потрібно було виконати щоб отримати Сертифікати. Бажаючі зробили в інстаграмі пост із дописом про бібліотеку, улюблену книгу й відмітили тренерку Лілію Куліковську. Сергій Степанюк як телеведучий запропонував учасникам зняти відео на тему, яку вони самі обрали і поділитися ним у соцмережах. А от Оксамитка Блажевська заохотила всіх написати відгук на свою улюблену книгу з оригінальною світлиною у стилі флетлей.

       Завершальна зустріч курсу «Хочу стати блогером» пройшла досить активно із практичним завданням. Під час зустрічі учасники підсумували разом із ведучим курсу Євгеном Грабовським обсяг отриманих знань, проаналізували та обговорили засвоєний матеріал.

       Після завершення чотирьох занять учасники отримали Сертифікати про проходження курсу «Хочу стати блогером», а найактивніші — заохочувальні подарунки. Усі бажаючі також могли долучитися до події онлайн — трансляція відбувалася на бібліотечному ютюб-каналі.

       Бажаємо успіхів кожному, хто вийшов на дорогу блогерства. І пам’ятайте, що це лише старт на шляху до втілення великих ідей у медіапросторі.