вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

Щороку в жовтні ініціатива Meet and Code запрошує дітей до світу програмування та кодування.

І цей рік не став винятком, незважаючи на його складність для українських дітей і всього суспільства у зв’язку з війною.

     Благодійний фонд розвитку НБУ для дітей уже вп’яте бере участь в ініціативі Meet and Code, щоб продемонструвати дітям та підліткам, як за допомогою програмування, ІТ-технологій, робототехніки можна втілити та розвинути найсміливіші творчі ідеї та привернути увагу до переваг цифрового середовища.

     Учасники пройшли онлайн-реєстрацію, заповнивши Google форму, та взяли участь у трьох подіях, які проводилися на платформі Zoom у рамках ініціативи Meet and Code за підтримки Ресурсного центру ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup, Haus des Stiftens та SAP (System Analysis and Program Development). У мінікурсі «Якби дівчата правили інтернетом», основна мета якого – навчитися створювати безпечні інтерактивні інтернет-ресурси, учасниці оволоділи практичними навичками користування програмами WordArt та Rebus1 та створили ресурси у вигляді хмаринок, ребусів, інтерактивних вправ. Власні розробки дівчата розмістили на інтерактивній дошці «Якби дівчата правили інтернетом», де зібрали та представили всі матеріали, розглянуті під час курсу, подальше можливе їх використання для створення пізнавальних, навчальних, розвивальних та розважальних ресурсів. Участь дівчат у цьому курсі мотивує на досягнення гарних результатів та самореалізацію у світі ІТ. Основна мета курсу – навчитися створювати безпечні інтерактивні інтернет-ресурси.

 

foto03

foto06

 

    Другий онлайн-мінікурс «Корисні навички для якісного контенту» дав дітям знання про сервіс для графічного дизайну – платформу Canva, навчив на практичних онлайн-заняттях створювати власні цікаві афіші, зображення, презентації, рекламні оголошення, GIF-анімацію, відео та логотипи для особистого контенту. Учасники курсу дізналися про переваги та недоліки вебдодатку для дизайну Canva, отримали знання про HardSkills та SoftSkills, із задоволенням набули практичних навичок.

 

foto04

 

    Третій навчальний онлайн-курс із робототехніки «Логістика очима дітей» зібрав любителів робототехніки та досліджень. Протягом трьох занять діти досліджували тему, присвячену вантажним перевезенням, правилам розподілення та сортування вантажу і доставці. На прикладі побудованих тематичних LEGO-моделей учасники курсу навчилися основам моделювання та програмування за допомогою конструктора LEGO EducationWeDo 2.0. Діти створили власних роботів-помічників і поділилися їхньою суперздатністю.

foto09 6363794e53a56 

foto07 6363794e2b8fc
foto011 63637950a888a

    Залучення дітей до ініціатив Meet and Code – це чудова можливість розкрити їхній творчий потенціал, інтерес до вивчення комп'ютерних технологій та передових практик в інноваційній сфері програмування. Участь у подіях спонукає учасників у майбутньому обирати професію, пов’язану з ІТ-технологіями.