вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

Внаслідок війни багато бібліотек потребують допомоги щодо охорони та збереження книжкових колекцій і особливо рідкісних та цінних фондів.

Завдяки гранту, наданому Міжнародним альянсом із захисту спадщини в зонах конфлікту – ALIPH («ALIPH») (міжнародна організація Федеральної ради Швейцарії) та за ініціативи БО «Благодійний фонд розвитку НБУ для дітей», підтримано проєкт Національної бібліотеки України для дітей «Бібліотека для дітей як берегиня національного культурного надбання».

5

 

1

2

6

 

За грантові кошти придбано металеві вогнетривкі шафи, які допомагають зберігати колекцію рідкісних видань, документів; візки для переміщення та можливої евакуації цінного фонду; ручний гідравлічний штабелер для пересування габаритних коробок з книжками у випадках пожежі внаслідок обстрілів або надзвичайних ситуаціях тощо.

 

3

4

 

Усвідомлення постійних небезпек в умовах війни не дає змоги повноцінно обслуговувати читачів. Завдяки фінансуванню вікна бібліотеки укріплені ударотривкою (броньованою) плівкою з метою захисту відвідувачів та внутрішніх просторів від небезпеки уражень уламками скла під час ракетних атак. Ми вдячні фонду ALIPH за підтримку у важкі часи та сподіваємося на подальше плідне партнерство. Це додає нам сил у реалізації планів на майбутнє.

 

7

8

 

#ALIPHFoundation