вул. Януша Корчака, 60, м. Київ
 grant.chlib@gmail.com

Благодійний фонд розвитку
Національної бібліотеки України для дітей

Новини

З великою радістю інформуємо про успішне завершення циклу лекцій «Динамічний світ штучного інтелекту» для дітей віком від 8 до 16 років за ініціативи Meet and Code.

       Під час цього курсу наші учасники розкрили низку захоплюючих можливостей. Вони дізналися, що таке штучний інтелект (ШІ) та яку роль він відіграє у сучасному світі. А ще отримали знання про принципи роботи систем обробки природної мови та навчилися взаємодіяти з ними за допомогою СhatGPT. Під час практичних занять діти досліджували світ голосових асистентів на прикладі Alexa від компанії Amazon та вчилися програмувати робота Dot від Wonder Workshop.

       Найбільш захоплюючою частиною занять було створення зображень на основі текстових описів. Учасники курсу навчилися генерувати унікальні візуальні зображення з високою якістю за допомогою моделі штучного інтелекту DALL-E, розробленої компанією OpenAI та платформи Runway ML.

       Ця навчальна подорож не лише надала учням знань та навичок, але й відкрила світ нових можливостей та надихнула їх на подальші досягнення. Ми впевнені, що наші юні вчені вже зараз розвиватимуть інноваційні ідеї та майбутні проєкти, які змінять світ навколо нас.

       Штучний інтелект швидко впроваджується у наше повсякденне життя, і надзвичайно важливо усвідомлювати результати цієї технології для майбутніх поколінь. Якщо ми навчимося відповідально використовувати ШІ та підготуємо наших дітей до життя у світі зі штучним інтелектом, це може сприяти створенню кращого майбутнього та надати їм необхідні знання для безпечного співіснування з технологіями.

9
8
7
5
6
1
4
3
2

      

 Дякуємо нашим партнерам за підтримку цього важливого навчального проєкту. Нехай майбутнє принесе ще більше можливостей для навчання та розвитку! Ініціатива Meet and Code фінансується Amazon та SAP і реалізується Haus des Stiftens gGmbH та TechSoup Europe спільно з партнером в Україні Ресурсним центром ГУРТ.